We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "planten in oktober"

   
Door: Jan de tuinman

In oktober kunnen de aanplantingen van vaste planten, bodembedekkers, struiken, rozen,... verder gaan, op voorwaarde dat deze in een container (pot) zitten of een kluit hebben.

Geef de planten na het aanplanten voldoende water en zorg ervoor dat de grond rond de planten niet meer uitdroogt. Hou je jonge aanplant goed in de gaten en geef water bij indien nodig. Bemerk je uitgedroogde grond rond de planten, zien de bladeren er slap uit of hangen ze lusteloos naar beneden dan is dat het teken om dringend in te grijpen, want dan ben je eigenlijk al te laat!

Concrete informatie om water te geven vindt je in het artikel: Nieuwe aanplantingen correct water geven.


Bij het planten in het najaar win je eigenlijk een groeiseizoen: de wortels zijn dan tegen de winter reeds ingeworteld en het volgende voorjaar zullen die planten met de eerste groeischeut meteen aan de groei zijn. Planten die je pas in het voorjaar gaat aanplanten moeten eerst nog inwortelen alvorens ze gaan groeien.


Voor het planten van struiken en bomen op blote wortel is het wachten tot het blad grotendeels van de planten gevallen is en ze dus in winterrust zijn. Vanaf begin november kan hiermee gestart worden.


Interessante artikels: Hoe planten?

Gepost : 12 okt. 2009
Top 

Onderwerp: "planten in oktober"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1