Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

plantafstand bolesdoorn

Beste,

in onze voortuin zouden wij graag een 2 of 3-tal Bolesdoorns planten, op welke afstand moeten die van elkaar staan ? en welk is het beste seizoen om deze aan te planten ? de grond hier is kalkgrond.

de maat van de bomen – is dit stamdiameter bij aankoop ?

alvast hartelijk dank

caroline

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Caroline,

Dat hangt een beetje van uw smaak af. Bolesdoorns  worden normaal gezien bijgesnoeid om in volwassen toestand een kroon vormen van zo'n 3 meter breed te vormen.
Ongesnoeid kunnen ze tot 6 meter breed worden.

De plantafstand is 2 à 3 meter uit elkaar. Naargelang het effect dat je wil bereiken kan je ze ook op een ruimerere afstand van elkaar gaan plaatsen zodat de kroon meer uitgesproken wordt.

Het najaar is een zeer goede periode om te planten omdat de bomen dan nog wat inwortelen en zo volgend jaar beter bestand gaan zijn tegen droogteperiodes in de lente of de zomer. Voor meer informatie zie het atikel: "Win...een groeiseizoen"

De maat van de bomen is de stamOMTREK op een hoogte van 1 meter boven de grond.

Groetjes,

Jan

Geplaatst door Jan

Bedoeld u dat ze aan een zijde van de stam 2 a 3 meter worden of in totaal? Ik wil drie bolesdoorns haute tige met een een afstand van drie meter plaatsen als zichtscherm. Zal dat goed gaan of moet ik ze dan gaan snoeien?

Geplaatst door huis uit Ellezelles

    Hallo,
    Ik heb de tekst hierboven wat verduidelijkt. je moet het zien als 3 meter in totaal.
    Of het goed zal komen? Het hangt er vanaf als u de bomen wil bijsnoeien of niet. Als u de bolesdoorns niet bijsnoeit dan zullen de kronen op termijn in elkaar groeien op een plantafstand van 3 meter. Als dit niet de bedoeling is kan u ze ook bijsnoeien zodat het individuele vormen blijven die elkaar (net) niet raken... Zie foto 2 als voorbeeld op de productpagina van de bolesdoorn.

    Groeten,
    Jan

    ATuin

    Geplaatst door Jan

In uw hoofdtekst bij de boom staat 6 meter in totaal en dat vind ik op andere websites ook. Of bedoeld u aan een zijde van de stam? Danku vriendelijk

Geplaatst door huis uit Ellezelles

    Neen, 6 meter in totaal.

    ATuin

    Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?