We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Hagen en bomen op blote wortel planten inde winter"

   
Door: Jan de tuinman

Kunnen we hagen , struiken en bomen met blote wortel planten in de winter?

JA, als het niet vriest is ook de winterperiode een goed moment om bomen, hagen en struiken met blote wortels aan te planten. De planten zijn dan volledig in winterrust, je kan ze dus verplanten zonder dat ze daarbij schade oplopen.

Planten op blote wortel verplant je trouwens beter in het late najaar en in de winter dan in het voorjaar. U hoeft daarbij niet bang te zijn dat de planten gaan doodvriezen. Het enige waar u moet op letten is dat het niet vriest terwijl u plant! Meer info hierover in het artikel "wanneer kan ik planten in de winter" Bent u nog niet overtuigd? Bedenk dan dat we op alle planten onze unieke groeigarantie geven!

Ook planten met aardekluit of in pot kunnen in de winter aangeplant worden. Enkel met vorstgevoelige planten wacht je beter tot in maart of april om te planten.

Bent u niet zeker of er bij u reeds aangeplant kan worden? Bel ons voor persoonlijk advies op 09/334 50 60. Alle dagen (ook in het weekend) beschikbaar van 10.00 tot 21.00 u.

Begint het toch onverwacht te vriezen? Dan kan je planten op blote wortel “inkuilen” Zo kunnen de planten geruime tijd overleven in afwachting van beter weer, of tot je tijd hebt om te planten...

Voor meer informatie lees het artikel " Hoe planten bewaren als je niet meteen kan planten"

Gepost : 9 feb. 2011
Top 

Onderwerp: "Hagen en bomen op blote wortel planten inde winter"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1