Jan's tuinboek

Onderwerp: "clematis armandii"

   
Door: Jan de tuinman

het blad van de clematis wordt elke jaar bruin en sterf dan af , voor aan de punt begin het en verdort dan wij geven de plant genoeg water en voeding wat kan dat zijn.bvd ps de plant is winter groen.

Gepost : 26 jul. 2008
Top 
Door: Jan de tuinman

Beste,

Clematis armandii heeft een ietwat beschutte plaats nodig; hij kan niet goed tegen late vorst. Als de bladverkleuring in het voorjaar optreedt kan dat het probleem zijn; dan zit er niets anders op dan hem zwaar te snoeien en een zonniger, beschutte plaats, liefst tegen een zuidmuur, te geven.

Voorts kan ook een te zure bodem nefast zijn voor de plant; Clematis armandii houdt van kalkrijke grond; voeg eens wat zeewierkalk toe aan de bdoem rondom de plant in het vroege voorjaar, misschien geeft dat uitkomst.

Zijn deze problemen niet aanwezig of verholpen, dan heb je hoogstwaarschijnlijk met een ziekte te maken, hoewel deze Clematis niet zo gevoelig is voor ziekten. Mogelijks (hopelijk niet:) heeft de plant de verwelkingsziekte (Verticillium), een moeilijk te bestrijden ziekte die ook bij grootbloemige Clematis, tomaten, aardbeien en dergelijke voorkomt. Bij vochtig weer lijkt de plant het beter te doen, maar zonder behandeling sterft ze uiteindelijk af, na het geel worden van alle bladeren. Verzorging: de plant volledig afsnoeien, het snoeisel verwijderen (niet in de composthoop leggen!!), je snoeischaar ontsmetten met bv. dettol, de afgesnoeide plant behandelen met bestrijdingsmiddel tegen verwelkingsziekte (Sporgon; giftig!).

Het beste ermee!


Jan

Gepost : 28 jul. 2008
Top 

Onderwerp: "clematis armandii"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1