Jan's tuinboek

Onderwerp: "beukhaag"

   
Door: Dirk

Vorig jaar heb ik door omstandigheden alleen beukhaag kunnen zetten uit pot in de grond , het is normaal beter met blote wortel, maar nu blijkt dat er toch een tiental niet uitkomen en kapot zijn, kan ik deze nu nog vervangen of wacht ik liever tot na de zomer, als ik er herplant gaan die dan nog zo mooi uitkomen als de andere , duurt dit lang , moet ik veel water geven of wat raad u mij aan.


Bedankt

Gepost : 13 jun. 2013
Top 
Door: Jan de tuinman

.

Hallo Dirk,


Als er 10 planten kapot gegaan zijn dan kanu beroep doen op de groeigarantie. Kan u ons het ordernummer doorgeven aub, dan kunnen we dit verder opvolgen.


Je kan op zich nog wel planten in pot bijplanten in deze periode van het jaar, maar je zal er dan inderdaad goed moeten op toezien dat ze voldoende water krijgen.

Meer info in dit artikel: Nieuwe aanplantingen correct water geven.


Planten in pot groeien direct na het aanplanten door. Je zou dus niet veel verschil mogen zien tussen beiden (als ze dezelfde maat zijn).

Een alternatief is eventueel wachten tot in het najaar, als de planten op blote wortel terug beschikbaar komen. Dan kan je een maatje groter nemen om het verschil in groei op te vangen.


groeten,

Jan

Gepost : 17 jun. 2013
Top 

Onderwerp: "beukhaag"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1