Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

bestelling japanse irissen

Beste Jan,

Graag zou ik één van de volgende weken een bestelling willen plaatsen van japanse irissen en groenbeuken (haag).

Ik heb hieromtrent twee vragen :

1. aangezien ik beide samen zou willen bestellen, wanneer doe ik dat best (qua planttiming)

2. mag ik die japanse irissen planten in ongeveer 10 cm water? (aangezien deze plaats ofwel droog staat, ofwel een 10tal cm water bevat)

Alvast bedankt

Etienne De Vos

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Etienne,

Het beste ogenblik om de groene beuken (met blote wortel) aan te planten is februari - maart (als de weersomstandigheden het toelaten)

De Japanse irissen zijn opgekweekt in een potje, en zijn dus niet gewoon om met hun voeten in het water te staan. Ik zou die dan ook niet aanplanten in het water. Ook rekening houdend met de vorst die we gehad hebben en mogelijk nog zullen krijgen. De combinatie van vorst en water lijkt mij niet aangewezen om in te planten. Ik zou met de irissen dan ook wachten tot mei. Dan zullen die al beginnen groeien en is het grootste risico verdwenen. Eenmaal de planten al wat ontwikkeld zijn kan je ze gaan aanplanten, ook in het water.

Dat je de beuken best nu en de irissen best in mei plant vormt geen probleem om ze toch samen te bestellen. De irissen zitten in pot, je kan die dus makkelijk nog een tijdje laten staan vooraleer je die aanplant. Je zet die op een beetje beschutte vorstvrije plek en je geeft ze regelmatig water, tot je ze kan aanplanten.

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?