Jan's tuinboek

Onderwerp: "Tuin in Noorwegen aan een fjord..."

   
Door: Anoniem

Hoi Jan,


dit voorjaar wil ik een mooi tuintje inrichten. Ik heb al een boel zaden, het enige waar ik nog naar op zoek ben is een goede bodembedekker tegen onkruid. Zou heel mooi zijn als deze tevens als groenbemester en bijen- en vlinderplant zou werken.


Ik zal een beetje vertellen over de plek. Ik woon nu in Tingvoll, in Noorwegen, in het fjorden gebied. De tuin is een stukje grond aan de zijkant van een beek, extreem vochtig en tot op heden bedekt met een hardnekkige laag onkruid. Een kleinhoudende, zure grond met veel stenen.


Ik ben van plan de grond te bedekken met kranten en dan ongeveer 20 cm nieuwe aarde erop te storten, waar ik meteen voorgegroeide planten in uitzet. Welke bodembedekker zou ik hiervoor goed kunnen gebruiken?


Alvast bedankt!


Groetjes,

Wanda

Gepost : 6 mrt. 2014
Top 
Door: Jan de tuinman

Goede morgen,


Bedankt voor uw vraag, maar ik vrees dat ik u hierover geen goed advies kan geven. Ik heb totaal geen ervaring met beplantingen op Fjorden en de omstandigheden zijn zo speifiek; zeeinvloeden, grond, vorst, ... dat u inderdaad een doordachte plantenkeuze dient te maken.


Waarschijnlijk bestaat er ook wel een Noorse 'ATuin' die u hierover meer informatie kan bieden.


Nog veel succes en vergeet u zeker niet eens Peer Gynt van Grieg te beluisteren op een mooie ochtend op de fjord :-)


Groetjes,

Jan

Gepost : 7 mrt. 2014
Top 

Onderwerp: "Tuin in Noorwegen aan een fjord..."

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1