Jan's tuinboek

Onderwerp: "probleem ivm aanplanten haag"

   
Door: Christophe

Beste


Met aandacht las ik uw website die een schat aan interessante info bevat. Kunt u mij helpen met volgende vraag aub...


De perceelsgrens tussen mijn tuin en die van mijn buur bestaat uit oude betonnen palen op regelmatige afstand waartussen draad gespannen is. In de aarde zijn van die betonnen platen ingewerkt precies op de perceelsgrens. Bij mij komen die zo'n 5 cm boven het oppervlak maar bij mijn buur toch wel een 25 cm. Met andere woorden: het niveau van de tuin van mijn buur ligt een stuk lager dan de mijne. Geen probleem echter: de platen en de palen staan stevig en mooi recht.


Nu het probleem echter: wij willen een haag aanplanten op de gemene perceelsgrens. Het probleem stelt zich dus wanneer we de platen en de palen gaan verwijderen. Er is een verschil van niveau op de perceelsgrens van ruim 20 tot max. 25 cm. tussen onze beide tuinen.


We vrezen dat de wortels hierdoor onvoldoende licht zullen trekken (ook wanneer de haag volwassen is) anderzijds vrezen we dat zonder de betonnen platen tussen onze tuinen de hoger gelegen aarde gaat afbrokkelen of wegspoelen...


Weet u eventueel raad hiermee? Alvast bedankt!

Gepost : 7 mrt. 2011
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Christophe,


Een haag is ongeveer 50 à 60 cm breed. Onder deze haag kan je het hoogteverschil van 20 cm makkelijk opvangen door de grond in een kleine helling te leggen. Doordat deze helling onder de haag zit, heeft niemand er last van. De aarde zal ook niet afbrokkelen of wegspoelen doordat de wortels van de haag de grond zullen vasthouden.


Groeten,


Jan

Gepost : 19 mrt. 2011
Top 

Onderwerp: "probleem ivm aanplanten haag"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1