Corona-update: Momenteel zijn er veel tekorten, langere levertermijnen en een minimum orderbedrag van 250,00€ 
LEES EERST DIT BERICHT VOOR U EEN BESTELLING PLAATST!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "japanse esdoorn"

   
Door: Jan de tuinman

Beste Jan,Ik heb een japanse esdoorn een boom van ongeveer 1m60 binnenkort verhuizen wij en onze boom moet mee!Hoe pak ik dit het beste aan?Mvg Sabrina,

Gepost : 13 okt. 2014
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Sabrina,


Het belangrijkste is dat je een zo groot mogelijke aardekluit maakt zodat de wortel zoveel mogelijk intact blijft. Ook bij het losmaken en vervoeren maken dat de aarde niet loskomt van de wortels. Als de grond heel droog is kan je enkele dagen voordien eventueel de plant goed water geven zodat de kluit beter samenblijft.


Probleem hierbij is dat zo'n kluit heel veel weegt. Je zal dus moeten bekijken hoe je deze best kan losmaken en vervoeren.


De overlevingskansen hangen o.a. af van hoe oud de boom reeds is. Hoe jonger hoe meer kans dat hij de verhuis zal overleven.


Mocht je volgende lente zien dat de plant het moeilijk heeft dan kan je eventueel wat takken bijsnoeien zodat er minder bladmassa is dat moet voorzien worden van water door de wortels...


Succes,

Jan

Gepost : 14 okt. 2014
Top 
Door: Sabrina

Dank u Jan voor u antwoordt ivm onze japanse esdoorn nog een vraagje wanneer graaf ik hem het beste uit nu of in de lente?


Mvg Sabrina,

Gepost : 14 okt. 2014
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo,


U mag dit enkel doen wanneer de boom volledig in rust is, dus vanaf begin november tot maart, en best in het najaar.


Aangezien de japanse esdoorn zuurminnend is kan u in de nieuwe standplaats de grond eventueel ook verbeteren door potgrond voor zuurminnende planten of turf om te spitten in en rond het plantgat.


Groetjes,

Jan

Gepost : 14 okt. 2014
Top 

Onderwerp: "japanse esdoorn"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1