Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

Hoe vogeltjes aantrekken

Hallo,

Graag zou ik willen weten wat ik moet doen om vogels aan te trekken in mijn tuin. Elk jaar zet ik een stang met verschillende soorten voedsel voor de vogeltjes, maar het resultaat is ieder jaar hetzelfde : de vogels hebben er niet van gegeten en het zaad is zelf geschoten in de netjes.

Ik moet wel vermelden dat ik een gazon heb, mijn tuintje is afgesloten met houten panelen en op die panelen hebben we groene ruitjesdraad gespannen om katten uit de tuin te houden.

Daar de katten nu niet meer in de tuin komen maar toch rondjes blijven draaien op die draad, dachten we dat het misschien nuttig zou zijn om prikkeldraad op die draad te leggen, want misschien is het instinct van die vogeltjes toch wel dat ze die katten aanvoelen ?

Hartelijk dank reeds bij voorbaat om me een beetje op weg te helpen.

Met beleefde groeten

Geplaatst door Leentje Van Gijseghem
ATuin

Leentje,

Die katten hou je best wel uit je tuin als je veel vogels wil zien in de tuin. Een prikkeldraad aanbrengen kan daarom zeker helpen.

Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je tuin het jaar rond attractief is voor vogels. Je doet dit best door vruchtdragende planten in je tuin aan te planten. De vogels komen dan af op deze vruchten en komen in de winter beslist terug omdat in uw tuin altijd iets te vinden is.

Goede planten om vogels aan te trekken zijn Ilex, Sorbus,

Berberis, ...

Een volledig overzicht van vruchtdragende planten vindt je met deze link,

Groetjes,

Jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?