Jan's tuinboek

Onderwerp: "beukhaag"

   
Door: Marga

Ik maak me grote zorgen over de beukhaag/haagbeuk die onze buren hebben geplant en er weinig aan doen. Ik lees nl. dat het een boom is van origine en dat deze 15m hoog kan worden.

Ze hebben deze langs en tegen onze 12m. gezamenlijk gebouwde (destijds) erfafscheiding geplant op 40 cm afstand.

Hoe kan ik zien welk soort haagbeuk/beukhaag dit is, want als er een kans is dat deze 15m gaat worden, ga ik juridische stappen ondernemen om ze NU weg te laten halen.

Onze buren huren het huis van de eigenaar, die Roemeen is en in Belgie woont. Elke 2 jaar hebben we nieuwe buren dus elke keer moeten we nu opnieuw ZEUREN om die haag naar beneden te halen. Onze erfafscheidingsmuur is nl. al 2 m.

Gezien het feit dat we een hele lastige waterdoorlatende tuin hebben, moeten we het van de zon hebben, die van die kant komt!

Ik hoop op uw reactie, zodat ik kan uitpluizen welke beuk dit is.

M.v.r.gr.

MargaDeen

Gepost : 26 nov. 2013
Top 
Door: Jan de tuinman

Goede middag,


Normaal gezien is het ofwel haagbeuk ofwel de groene beuk.


De haagbeuk verliest zijn blad in de winter en aan de groene beuk blijft het bruine blad de ganse winter nog aan de haag hangen.


In principe worden deze planten als solitair boom inderdaad meer dan 15 meter hoog. Als haag zal dit niet het geval zijn, maar ze zullen toch gemakkelijk enkele meters hoog worden.


Ik denk dat u het beste op het gemeentehuis nagaat hoe hoog de hagen maximaal mogen worden in uw gemeente. Normaal gezien zijn daar gemeentelijke verorderingen of zelfs stedebouwkundige besluiten rond. Met deze informatie in de hand kan u dan in overleg gaan met de buren.


Het kan ook interessant zijn om na te gaan of de haag op voldoende afstand van de perceelsgrens geplant is...


Meer info in dit artikel: De afstand van beplantingen t.o.v. de buren.


Groeten,

Jan

Gepost : 26 nov. 2013
Top 

Onderwerp: "beukhaag"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1