Corona-update: Momenteel veel tekorten, langere levertermijnen en een minimum orderbedrag van 85,00€ !! klik hier voor voor meer info!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Bemesten in het begin van de zomer"

   
Door: Jan de tuinman

Bemesten in het begin van de zomer

Zorg ervoor dat het gazon en de borders goed ontwikkeld een droogteperiode ingaan, een sterk gazon en sterke planten verdragen meer dan hun minder ontwikkelde broertjes en zusjes. Aan het begin van de zomer nog het gazon en de beplanting wat mest geven is de beste optie. Voor het gazon gebruik je een meststof met de nadruk op stikstof (het eerste cijfer in de NPK-formule bvb NPK 14-3-3 ), deze stimuleert de bladgroei. Voor bloeiende planten gebruik je een meststof met de nadruk op fosfor en kalium (het tweede en derde cijfer in de NPK-formule bvb NPK 5-8-12), deze zijn belangrijk voor de bloei en de vruchtzetting.

Bemesten met korrelmest heeft in een droge periode weinig zin. Enkel in opgeloste toestand zijn meststoffen beschikbaar voor de plant. Je geeft best korrelmest op een droog moment, maar wel met regen in het vooruitzicht.

Bij droogte kan je wel gaan begieten en een vloeibare mest aan het gietwater toevoegen.

De beschikbare voedingsstoffen in potten en bakken raakt snel vaak uitgeput door het uitstromen van de voedingsstoffen, maandelijks een handvol organische mest geven is ook hier de boodschap.

bemesten in de zomer bemestingsbeurt gazon bemesting voor planten korrelmest vloeibare bemmesting

Gepost : 27 jun. 2009
Top 

Onderwerp: "Bemesten in het begin van de zomer"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1