Jan's tuinboek

Onderwerp: "Bemesten eind juni"

   
Door: Jan de tuinman

Bemesten eind juni

Zorg ervoor dat het gazon en de borders goed ontwikkeld een droogteperiode ingaan, en sterk gazon en sterke planten verdragen meer dan hun minder ontwikkelde broertjes en zusjes. Aan het begin van de zomer nog het gazon en de beplanting wat mest geven is de beste optie.

Voor het gazon gebruik je een meststof met de nadruk op stikstof (het eerste cijfer in de NPK-formule bvb NPK 14-3-3 ), deze stimuleert de bladgroei. Voor bloeiende planten gebruik je een meststof met de nadruk op fosfor en kalium (het tweede en derde cijfer in de NPK-formule bvb NPK 5-8-12), deze zijn belangrijk voor de bloei en de vruchtzetting.

Bemesten met korrelmest heeft in een droge periode weinig zin. Enkel in opgeloste toestand zijn meststoffen beschikbaar voor de plant. Je geeft best korrelmest op een droog moment, maar wel met regen in het vooruitzicht. Bij droogte kan je wel gaan begieten en een vloeibare mest aan het gietwater toevoegen.

De beschikbare voedingsstoffen in bloempotten en bakken raakt snel vaak uitgeput door het uitstromen van de voedingsstoffen regelmatig bemesten is ook hier de boodschap.

Relevante artikels: Planning voor de zomer

Gepost : 27 jun. 2009
Top 

Onderwerp: "Bemesten eind juni"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1