Online planten kopen?

Vraag geplaatst in: ,

wormhoopjes in mijn gazon

Beste,

 

Ik gebruik meestal organische mest voor mijn gazon. Ik doe dit drie keer en de organische meststof is een op voorhand samengestelde organische meststof die verkrijgbaar zijn in verschillende tuincentra. Vooral in de herfst heb ik last van wormhoopjes die het gazon ontsieren of die dan plat zijn getrapt waardoor je plekken hebt. Wat kan hier aan gedaan worden?

 

Met vriendelijke groeten,

 

Marre

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Marijn,

 

De aanwezigheid van (veel regenwormen) in de grond wijst op een gezonde bodem. Zonder de activiteit van wormen zou de grond snel dichtslaan. Ook de groei van micro-organismen zou snel afnemen.

Je moet dan ook de overweging maken of de voordelen van een bestrijding van de regenwormen opweegt tegen de louter esthetische bezwaren tegen die wormhoopjes.

Je kan die wormhoopjes bijvoorbeeld gaan openharken met een bladrijf en de nuttige wormen laten voor wat ze zijn.

Wormen bestrijden kan, maar een toepassing van bestrijdingsmiddelen zal op langere termijn een negatief effect hebben omdat de nuttige grondbewerking van regenwormen nl. het verluchten van de bodem, het draineren van de grond,... wegvalt.

Bestrijden van regenwormen kan met Pireco ® Gras Wormen. Dit produkt op basis van kruiden, water en sojaolie zorgt ervoor dat de grond onaantrekkellijk wordt voor wormen.

 

Relevante artikels: "De levende tuin"

www.levendetuin.be

Groeten,

 

jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?