Jan's tuinboek

Onderwerp: "witte maagdenpalm (vinca)"

   
Door: Jan de tuinman

Verkopen jullie ook 'vinca alba' of is dit zelfde als 'vinca minor Gertude Jekyll? Op het plan van onze architect staat pennisetum alopecuroides'. Echter geven jullie aan dat dit op een zonnige plaats zou moeten komen en is dit bij ons niet echt het geval (wel wat schaduw van bomen). Heeft dit nadelig effect op groei en bloei? kunnen jullie eventueel een alternatief voorstellen (was nu voorzien in een oplopende 'haag' structuur tussen Lonicera pileata en viburnum tinus

Gepost : 2 apr. 2011
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo,


Er is niet zo veel verschil tussen Vinca minor 'Alba' en 'Gertrude Jekyll', het is dan ook hetzelfde geslacht en soort. Ze bloeien ook beiden wit. De blaadjes van 'Gertrude Jekyll' zijn fijner, langwerpiger en spitser dan van 'Alba' die een meer ovaal blad heeft. Daarom heeft 'Alba' een iets grovere look en wordt ook iets hoger.

[url=http://www.atuin.be/advanced_search_result.php?keywords=pennisetum+alopecuroides]Pennisetum alopecuroides[/url] is een plant die het zowat overal doet. Daarom wordt dit siergras ook veel toegepast. Pennisetum verkiest een zonnige standplaats maar zal op plekken in de halfschaduw ook gedijen. Hij zal hier wellicht wat kleiner blijven en minder uitbundig bloeien.

Je kan er ook niet direct van uitgaan dat standplaatsen onder een boom sowieso schaduwstandplaatsen zijn. Ook onder bomen kan je een zonnige standplaats hebben, dit is afhankelijk van de orientie. Op een plan is dat voor een leek soms moeilijk op te maken.

Als alternatief siergras kan je Carex, Molinia, Deschampsia of Calamagrostis gebruiken.


Groeten,

Jan

Gepost : 2 apr. 2011
Top 

Onderwerp: "witte maagdenpalm (vinca)"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1