Jan's tuinboek

Onderwerp: "water geven eerste seizoen Robinia?"

   
Door: Jan de tuinman

goedemiddag,


Een tweetal maanden geleden plantte ik een Robinia (geen bolvorm)in mijn tuin. Alles ging goed. Af en toe gaf ik wat water. Bang teveel te geven, zit met kleigrond, goot ik ondertussen niet als het veel geregend had. Een bepaald moment krulden de bladeren zich om en ging ik er vanuit dat dit kwam door te droge grond. Ik gaf water bij en alles kwam goed. Nu zie ik opnieuw omkrullen van bladeren maar ook gele blaadjes die donkerder worden precies alsof ze rotten. Klopt dit of moet ik toch water geven? Het is al even geleden dat ik nog water bijgaf daar het een week geleden nogal fel geregend had. Kan U me soms raad geven. Gele blaadjes die donkerder worden en slappe blaadjes zijn dit tekens van watertekort of ben ik mis. Dank je wel voor reactie.


vriendelijke groetjes,


Vera

Gepost : 23 mei 2009
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Vera,


Het komt mij voor dat je inderdaad te weinig water hebt gegeven. De blaadjes die je nu ziet geel verkleuren en rotten zijn waarschijnlijk ontstaan door een gebrek aan water. Doordat ze water tekort hadden zijn die blaadjes afgestorven. Als het droog weer is verdrogen ze, als het nat weer is verrotten ze.

De grote kunst bij water geven is ervoor te zorgen dat de grond vochtig is en blijft. Een klein putje maken (een spadesteek grond uitsteken) en controleren of de grond op een zeker diepte vochtig is, is aan te raden.

Je vindt hierover een uitgebreid artikel : Hoe correct water geven?

Groeten,


Jan

Gepost : 24 mei 2009
Top 

Onderwerp: "water geven eerste seizoen Robinia?"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1