ATuin is momenteel gesloten voor de zomerstop.
U kan wel een bestelling plaatsen maar de levering is ten vroegste vanaf eind augustus!!
We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "wanneer struiken met bessen aanplanten ?"

   
Door: Vragen van

Een frambozenstruik baande zich een weg tot in mijn tuin en ik had deze zomer heel lekkere vruchten. Ik had nu graag een plekje vrij gemaakt voor stekelbes en braambes en een blauwe bosbes. Wanneer moet ik dit echter aanplanten? Hoe ver moeten de struiken van elkaar staan? Moet ik snoeien in het najaar?


Op de website vond ik reeds de blauwe bosbes en de braambes terug. Voor de stekelbes zijn er echter meerdere struiken beschikbaar. Welke is de beste keuze voor lekkere vruchten? De plaats die ik kan vrij maken ligt noord-oost, krijgt zon in de voormiddag en ligt wat beschut voor slagregen en wind.

Gepost : 8 sep. 2012
Top 
Door: Jan de tuinman

An,


Bessenstruiken plant je best aan in het najaar (oktober-november) of in het voorjaar (maart-april).


Plant de struiken niet te dicht op elkaar zodat de vruchten voldoende licht hebben om af te rijpen. Wat plaats tussen de planten maakt het plukken ook een stuk makkelijker. Voorzie ongeveer anderhalve meter per struik. Braam en framboos kan je ook als haag aanplanten, dan worden ze op ongeveer 25 cm van elkaar geplant. Meer info vindt je in het artikel "kleinfruit". In dit artikel vind je ook hoe je framboos en braam moet snoeien. Stekelbes en vaccinium vragen niet zoveel snoei, als de planten te groot worden kan je na de vruchtdracht de plant terugknippen.


In het artikel "kleinfruit" vindt je ook de beschrijving van de vruchten. Bij stekelbes is heb je groene vruchten en rode vruchten!Groetjes,

Jan

Gepost : 20 sep. 2012
Top 

Onderwerp: "wanneer struiken met bessen aanplanten ?"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1