Online planten kopen?

Vraag geplaatst in: ,

Trompetboom

Er staat al enkele jaren een trompetboom bij mij in de tuin vlak tegen een klinkerterras. De wortels gaan dus tot onder het terras. Nu is het al enkele jaren dat het bladerdek vrij dun is en dat de bladeren klein zijn (de helft van vroeger). De hoogte van de boom is ongeveer 10m. Wat kan ik doen zodat deze boom terug een volwaardig blad krijgt?

 

Alvast bedankt!

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Johnny,

 

Deze Trompetboom (Catalpa) heeft hoogswaarschijnlijk niet voldoende voedingsstoffen ter beschikking. Dit is te wijten aan het feit dat een groot deel van de wortels onder het terras zitten. Het is bekend dat klinkerterassen aanvankelijk veel water laten doorsijpelen door de verharding naar de ondergrond toe. Dit vermindert naarmate de de voegen verdichten. Na verloop van jaren laat de verharding bijna niets meer door.

Ik zou dan ook aanraden rondom de boom regelmatig te bemesten om de voedingstoestand van de bodem rondom de boom wat op peil te brengen. Hiervoor kan je blauwe korrel toepassen 3 maal per jaar, 300 à 400 gr. per 10 m².

Dat de boom begint te tanen betekent dat hij zijn maximale groeipotentieel bereikt heeft. Het is dan ook aangeraden de boom te snoeien zodat een beter evenwicht verkregen wordt tussen behoefte van de boom en beschikbare voedingsstoffen in de grond.

Zie hiervoor Snoeien van bomen

 

Succes,

 

Jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?