Jan's tuinboek

Onderwerp: "Sterk hellende achtertuin"

   
Door: Caroline

Beste Jan, Graag had ik wat professionele raad voor de aanleg van onze tuin. Over +/- een lengte van 35m hebben we een hoogteverschil van +/- 5m. We hebben vanaf het terras een helling van bijna 2m, ook de zijkanten zijn +/- 2m, dan een plateau van ongeveer 10m plat en dan weer een helling van +/- 3m hoog en dan zacht glooiend tot bijna plat tot aan de achtergrens. De hellingen zelf zijn nogal stijl en een trapje zal nodig zijn. Verder wil ik graag weten met wat we de hellingen best beplanten om stevig te zijn en toch het ruimtegevoel niet te verliezen. Zou gras OK zijn en zo ja moet hiervoor dan een speciale techniek toegepast worden. De zijgrenzen van de tuin zouden we graag haagbeuk planten in combinatie met een paar kastanje- of hazelaar gevlochten panelen (horizontaal geweven) voor max.privacy.

Verder hadden we ook graag enkele fruitbomen (half- of laagstam), appels, peren, kersen. En in de voortuin hadden we graag de haagbeuk gecombineerd met een 3-tal leibomen aan weerskanten.

Terreinbreedte 14,5 m, diepte +/-60 m.

Met dank om ons hierover advies te geven en vriendelijke groeten,

Caroline,

Gepost : 25 sep. 2011
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Caroline,


Jouw vraag zal moeilijk te beantwoorden zijn in 1 berichtje vrees ik. Gezien ook de complexiteit van het terrein kunnen we hierover moeilijk een goed advies geven zonder het zelf gezien te hebben.


Ik zal je een mailtje sturen met meer informatie over ons gratis tuinontwerp, dan kan je eens kijken of dit voor jou een oplossing is.


Groetjes,

Jan

Gepost : 26 sep. 2011
Top 

Onderwerp: "Sterk hellende achtertuin"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1