Jan's tuinboek

Onderwerp: "Hoe Klimplanten aanbinden."

   
Door: Jan de tuinman

Hoe klimplanten aanbinden.

Sterk groeiende klimplanten die niet zelfhechtend zijn moeten na een sterke groeischeut in het voojaar aangebonden worden om te vermijden dat ze in andere planten gaan groeien en verwilderen. Soorten als Clematis, klimroos, winterjasmijn (Jasminum nudiflorum), druivelaars (Vitis vinifera), kamperfoelie (Lonicera), ... vragen een plantensteun en moeten op geregelde tijdstippen aangebonden worden.

Soorten als clematis en kamperfoelie die wat losser groeien bindt je ook losjes aan. Klimroos en winterjasmijn kan je strak gaan aanbinden of wat losser laten groeien in een wilde tuin. Druivelaars bindt je best stevig aan langs horizontale draden, en wil je druiven oogsten is een rigoureuze snoei nodig. (hoe druiven snoeien) Wisteria is een windende plant die zich zal winden rond zijn steun.

Gebruik om aan te binden flexibele plastic bindraad. Aanbinden met touw of ijzerdraad is is niet aangewezen, na verloop van tijd raken deze ingesnoerd in de takken, met groeiafwijkingen als resultaat.

Voor de meeste soorten is een eenvoudig klimrek of een stuk draadgaas een ideale steun. Voor druivelaar en blauwe regen zijn horizontale draden langs een zuidmuur ideaal als ondersteuning.

Klik hier voor een volledig overzicht van klimplanten

Relevante artikels:

klimplantensteun, plantenrek, pergola, klimplanten aanbinden

Gepost : 9 mei 2009
Top 

Onderwerp: "Hoe Klimplanten aanbinden."

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1