We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "Grootbladerige Liguster"

   
Door: Jan de tuinman

Dag Jan,


Ik heb een vraag ivm Grootbladerige Liguster


Probleem:


we zijn aan het bouwen tussen een prachtige plantage van appelbomen dit is heel mooi om te wonen alleen sproeien ze die bomen HEEEL VEEL. Aangezien we 2 kleine kinderen hebben die buiten rondlopen wil ik een haag zetten nl Grootbladerige Liguster . dit zou de sproeistoffen grotendeels moeten tegenhouden, om zo te verkomen dat mijn kinderen geen vuile sproeistoffen binnen krijgen (boer weet niet eens wat er juit inzit in zijn sproeimiddelen????? krijgt dit gewoon geleverd zegt ie en is niet schadelijk ( kan ik moeilijk geloven)


Nu mijn vraag hoe snel groeit de Grootbladerige Liguster. wil deze tot 3,5 tot 4 hoog hebben. de aankoop is 90cm tot 120cm blote wortel. (omdat we 150 lm moeten volzetten nemen we de goedkoopste en omdat we aan't bouwen zijn en er eigenlijk geen geld voor hebben uitgetrokken) we gaan er wonen over 2 jaar hoe groot is de haag dan +-


grtz Tom

Gepost : 6 aug. 2012
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Tom,


De Ligustrum ovalifolium is een redelijk snelle groeier, maar als je een "volle" haag wil hebben is het belangrijk de haag ook in het begin regelmatig in te toppen zodat ze beter vertakt. Meer info over hoe een Ligustrumhaag te scheren in dit artikel: De perfecte liguster haag.


Belangrijk zal ook zijn om ze zeker nog in de herfst te planten. Hierdoor is de haag in de lente al wat ingeworteld en kan ze direct beginnen doorgroeien.


Wat de hoogte binnen 2 jaar zal zijn (vertrekkende van hoogte 90/120 cm.) is afhankelijk van een aantal factoren zoals weersomstandigheden, grondsoort, snoeiwijze etc. maar ik schat zo rond de 2 meter. Maar nogmaals, de hoogte op zich is maar 1 deel van de haag, een "volle" haag is minstens even belangrijk. Want anders zijn het niet meer dan een paar stokjes die op 20 cm. van elkaar op 2 meter hoogte staan en dat kan je geen haag noemen.


De enige mogelijkheid om sneller resultaat te hebben is een grotere maat nemen. Dan win je direct 1 à 2 jaar want deze planten worden in de kwekerij al eens teruggesnoeid waardoor ze meer opgaande takken hebben = sneller volle haag.

Hou er ook rekening mee dat je voor deze hoeveelheid planten al snel een korting tot 10 à 15% hebt! KLIK HIER voor meer info over onze kortingen

+ Gratis levering én 1 jaar Groeigarantie!


Groeten,

Jan

Gepost : 6 aug. 2012
Top 
Door: TOM

THX Jan

Gepost : 7 aug. 2012
Top 

Onderwerp: "Grootbladerige Liguster"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1