Jan's tuinboek

Onderwerp: "grond is te droog"

   
Door: Ilse

Beste,


We tuinieren op droge zandgrond en dus is bewateren, ook van het gazon, regelmatig nodig.


Nu merk ik, als ik het gazon, sproei dat er plassen op blijven staan. Ook als ik de plantjes in de borders water geef is vaak de bovenlaag wel nat, maar bij controle later blijkt dat de onderlaag nog steeds kurkdroog is.


Hoe kan ik ervoor zorgen dat het water beter de grond indringt en dus toch bij de wortels geraakt. Zeker voor onze grasmat is het noodzakelijk, want die droogt snel uit. Bij de minste droge periode vormen er zich grote uitgedroogde plekken.


Ik dank u heel erg voor het advies.


Ilse Fannes

Mariakerke

Gepost : 14 mei 2011
Top 
Door: Jan de tuinman

Ilse,

Dit is een typisch fenomeen voor droge zandgronden. Als die kurkdroog is, wordt het water aanvankelijk moeilijk opgenomen door de grond, met als resultaat plassen, terwijl de ondergrond droog blijft.


De oplossing hiervoor is regelmatiger en vroeger water geven en de grond niet volledig laten uitdrogen. Blijven volhouden en met tussenpozen water geven, zodat het water de tijd heeft om in de grond te dringen...


Waterkristallen (te verkrijgen op bestelling) in de grond inwerken kan hier (gedeeltelijk) een oplossing zijn. Zo wordt het water langer vastgehouden en de grond blijft langer vochtig.


Groeten,

Jan

Gepost : 16 mei 2011
Top 

Onderwerp: "grond is te droog"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1