Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

Gazon in slechte staat

Beste,

Ik heb een bestaande gazon in slechte staat , kale plekken, mos, onkruid etc.

Nu heb ik geverticuteerd (kwam veel af), gekamd, mest erop gedaan wel deze mest met anti onkruid en anti mos in. Daarna heb ik graszaad gezaaid.

Dit is gebeurd op 1 mei en tot op heden ik heb weinig of geen kieming van de graszaadjes alsook het bestaande gras schijnt niet te groeien.

Wat zou de reden hier van kunnen zijn of wat heb ik verkeerd gedaan aub?

Dank u

Mvg

Dirk

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Dirk,

 

Ik denk dat je nog wat geduld moet oefenen. Als ik het mij goed herinner was het sinds één mei behoorlijk warm en droog. Het is pas de afgelopen week dat er regen kwam. Mogelijk heeft het graszaad nog niet de tijd gehad om te kiemen. De eerste week was het waarschijnlijk te droog en is de kieming pas de laatste week begonnen.

 

Dat het bestaande gras nog niet groeit heeft volgens mij dezelfde reden, de messtof blijft gewoon liggen als het niet regent.

Dat gazon moet ook "van ver terugkomen",...

 

Ik geloof niet dat je iets verkeerd gedaan hebt, nog even afwachten dus...

 

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

Hallo Jan

Er is de eerste week wel gesproeid geweest maar dat was waarschijnlijk niet genoeg. Ook weet ik wel dat het toch niet zo heel warm was erna en de laatste week was het eigenlijk terug koud, nu nog zelfs dat zal er ook wel met te maken hebben denk ik.

Nu dat doorzaaien op bestaande slechte gazon liggen deze zaadjes er toch bovenop en is het toch onmogelijk deze zaadjes in te harken? Kiemt gras ook bovenop op oud gras aub?

Of dien je er grond op te strooien of zo?

Mvg

Dirk

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker

Dirk,

Waarschijnlijk is het zaad gekiemd, maar zijn de kiemplantjes afgestorven door de droogte. Dit is meestal de oorzaak als een gazon "mislukt".

Je strooit best wat aarde, zand of potgrond boven de zaden. Of je harkt het zaad lichtjes in (als dat mogelijk is).

Groeten,

Jan

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?