Jan's tuinboek

Onderwerp: "Feedback van klant op nieuwsbrief"

   
Door: Jan de tuinman

De laatste tijd ging de nieuwsbrief (in drie delen) over tuinaanleg, en dat hoofdstuk heb ik net achter de rug. Begrijpelijk ook, het was winter, en zo te lezen verlangden jullie zoals wij allemaal naar de lente.


Ik lees de brief wel altijd (soms diagonaal), en stak mijn bollen daardoor tijdig in de grond. Het herinnert me eraan dat ik binnenkort (is het niet als de vorst voorbij is?) rozen de tweede keer moet snoeien en hoe, wat te doen met hortensia's (afhankelijk van de soort), hoe ik eventueel roest moet aanpakken op de stokrozen, ziektes op de fruitbomen,enz. Misschien kunnen jullie tips geven om planten tegen de vorst te beschermen (vorige winter verloor ik 100 lavendelplanten, wat ik misschien had kunnen vermijden door er stro of zo op te leggen?)


Nog een vraagje: ik liet me vertellen dat je hortensia's leert om veel water te krijgen. Als je ze niet zoveel water geeft, zouden ze langer tegen een droge periode bestand zijn. Klopt dat?


Vorige zomer heb ik ook mijn eerste stappen gezet in de aanleg van een moestuin, en ik wist niet hoeveel water tomaten nodig hadden, sla en courgettes;


Kortom, wat mij betreft mag de brief uitgebreider. Het is als het ware een tuinboek à la "de tuin per maand" die je herinnert aan de taken op je wachten.


Warme groet,


Anke

Gepost : 19 jul. 2010
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Anke,


Bedankt voor de feedback!


Voor wat betreft jouw vraag:

Het zit zo, en dat is in principe voor alle planten hetzelfde: Hoe minder water je geeft hoe dieper de wortel zal gaan om toch het vereiste water te zoeken

--> resultaat: een beter, dieper wortelstel met als gevolg een plant die droogte beter verdraagt.


Daarom raden we ook aan om niet zozeer heel frequent te gieten, maar wel goed doorgieten als je water geeft, zodat het water ook de onderste wortellagen bereikt en niet alleen de wortelontwikkeling in de bovenste 10 cm. stimuleert.


Meer info hierover kan je terugvinden in het artikel nieuwe aanplantingen correct water geven.


Met dat "leren" zou ik toch mee oppassen: je moet voldoende water geven, maar als planten met slappe bladeren hangen zet je best je pedagogische principes opzij en geef maar water.


Groetjes,

JanRelevante artikels

* Hoe de juiste planten kiezen voor mijn tuin

* Hoe een boom kiezen.

* Hoe fruitstruiken of fruitbomen kiezen.

* Hoe de juiste bodembedekker kiezen.

* Hoe rozen kiezenGroetjes,

Jan

Gepost : 19 jul. 2010
Top 

Onderwerp: "Feedback van klant op nieuwsbrief"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1