Jan's tuinboek

Onderwerp: "Een verwilderde tuin: de oorzaken"

   
Door: Jan de tuinman

Een verwilderde tuin: de oorzaken

Een tuin is meer dan de ruimtelijke verzameling van een haag rondom een terras aan het woonkamerraam, een border met sierplanten lukraak zo nu en dan in de loop der jaren aangeplant, het paadje naar het obligate tuinhuis met in de meeste gevallen een rommelhoek erachter... Je herkent waarschijnlijk het beeld wel van dergelijke wat verwilderde tuinen. Ooit met veel goede bedoelingen, en niet gehinderd door veel kennis ter zake aangelegd. Maar al snel verliest deze tuin zijn aantrekkingskracht en wordt hij of zij overdonderd door steeds meer onderhoud, snoeiwerk en tuinafval. Na een paar jaar wordt de strijd dan opgegeven en gaat de tuin ten onder aan onkruid en verwildering.

Met het gratis tuinplan van ATuin kan u met hetzelfde budget, en in vele gevallen zelfs goedkoper, een uitgebalanceerde tuin aanleggen waar u veel meer plezier zal aan beleven en het onderhoudswerk aangepast is aan de tijd die u er wil aan besteden.

Waarom goedkoper?

Onder andere omdat wij u behoeden van dure vergissingen zoals bv. een taxushaag op te natte grond. Een vergissing die u al vlug enkele honderden, zoniet duizenden euro's kan kosten en vele uren tuin-tijd die u waarschijnlijk wel nuttiger kon besteden.

Voor meer informatie over het Gratis Tuinontwerp:

Zie ook: De onderhoudsvriendelijke tuin

Gepost : 7 feb. 2010
Top 

Onderwerp: "Een verwilderde tuin: de oorzaken"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1