Online planten kopen?

Artikel geplaatst door Jan De Tuinman in:

De tuin eind februari

 

Na een strenge winter met vrij veel vorst ontwaakt de tuin nu stilaan uit zijn winterslaap. Vaste planten en siergrassen zullen weldra opnieuw beginnen groeien.

Een mooie voorjaarsdag is dus het uitgelezen ogenblik om de resterende afgestorven plantendelen te verwijderen en bladerresten van het gazon en van borders te verwijderen. Ook het onkruid dat de winter overleefd heeft kan je best wieden of met schoffel en hark te lijf gaan. Het onkruid zal met wat hogere temperaturen immers, net als alle anderen planten, een ‘boost’ krijgen. De mulchlaag die je voor de winter op vorstgevoelige planten gelegd hebt mag stilaan opgeruimd worden zodat geen rotting kan optreden aan de planten onder de mulchlaag.

Ook de vorstbescherming die eventueel over rozen en andere vorstgevoelige planten geplaatst is moet dringend verwijderd worden. Bij zonnige koude dagen berokkenen deze de planten immers meer kwaad dan goed. Je krijgt onder de plastic immers een serre-effect waarbij de grote temperatuurschommelingen nefast zijn voor de planten.

Relevante artikels:

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft dit artikel u geholpen?