ATuin is momenteel gesloten voor de zomerstop.
U kan wel een bestelling plaatsen maar de levering is ten vroegste vanaf eind augustus!!
We verwachten dat in het najaar sommige haagplanten  en leibomen snel uitverkocht zullen zijn.
U kan u ons steeds contacteren om na te gaan of het mogelijk is om planten te reserveren voor het najaar.

Jan's tuinboek

Onderwerp: "De tuin eind februari"

   
Door: Jan de tuinman

De tuin eind februari

Na een strenge winter met vrij veel vorst ontwaakt de tuin nu stilaan uit zijn winterslaap. Vaste planten en siergrassen zullen weldra opnieuw beginnen groeien.

Een mooie voorjaarsdag is dus het uitgelezen ogenblik om de resterende afgestorven plantendelen te verwijderen en bladerresten van het gazon en van borders te verwijderen. Ook het onkruid dat de winter overleefd heeft kan je best wieden of met schoffel en hark te lijf gaan. Het onkruid zal met wat hogere temperaturen immers, net als alle anderen planten, een 'boost' krijgen. De mulchlaag die je voor de winter op vorstgevoelige planten gelegd hebt mag stilaan opgeruimd worden zodat geen rotting kan optreden aan de planten onder de mulchlaag.

Ook de vorstbescherming die eventueel over rozen en andere vorstgevoelige planten geplaatst is moet dringend verwijderd worden. Bij zonnige koude dagen berokkenen deze de planten immers meer kwaad dan goed. Je krijgt onder de plastic immers een serre-effect waarbij de grote temperatuurschommelingen nefast zijn voor de planten.

Relevante artikels:

Gepost : 19 feb. 2009
Top 

Onderwerp: "De tuin eind februari"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1