Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

Cyanobacterie/ blauwwier in graszode

Door bodemanalyse weet ik dat de grond relatief rijk is aan organische stoffen en voor een zandgrond een te hoge alkalische waarde heeft.

Normaal gezien droogt deze grond vrij vlug uit zonder beregening vandaar mijn beslissing om een besproeingssysteem te installeren en een diepteboring – 25 m – te laten uitvoeren.

De gazon werd vorig jaar opnieuw aangelegd. Er werden verschillende kubieke meter aanvulgrond aangevoerd aan de achterkant van het huis. alles is zonder problemen verlopen tot wij enkele maanden terug enkel zwarte kleverige vlekken merkten tussen het mos en het gras op enkele plaatsen op de laagste delen van het gazon.

Voor zo ver mijn onderzoek gaat , gaat het hier zeker niet om een schimmel maar een cyanobacterie die de eigenschappen heeft van een bacterie en een plant. Ik heb ondertussen mijn beregening stil gelegd en een herfstbemesting geannuleerd omdat bacterie groeit door CO2, water, wat licht en N – vooral Phosfor.

Een vertegenwoordiger van Bayer raadde me aan om Dimanin; tegen mos en algengroei op stenen te gebruiken om de algen in het gras te bestrijden. Heeft er iemand ervaring mee en moet dit middeltje niet verdund worden?

Almoskil was schijnbaar ook effectief maar het blijkt dat het verboden is omwille van de schadelijke effecten op het milieu.

Geplaatst door Carina Tuerlinckx
ATuin

Carina,

 

Dimanin wordt als gebruiksklaar product op de markt gebracht. Normaal hoef je niet te verdunnen. Het is en blijft een bestrijdingsmiddel, lees dus best eerst grondig de handleiding.

 

Almoskil is inderdaad niet langer erkend en is niet meer verkijgbaar in de handel. Deze optie is dus uitgesloten.

 

Ik zou ook aanraden de pH van de grond aan te pakken. Je kan vrij eenvoudig verzuren door een fijn laagje zure turf te strooien. Derlijke algen leven bij de gratie van een verstoorde voedingshuishouding.

 

Groetjes,

 

Jan

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?