Corona-update: Momenteel zijn er veel tekorten, langere levertermijnen en een minimum orderbedrag van 250,00€ 
LEES EERST DIT BERICHT VOOR U EEN BESTELLING PLAATST!. 

Jan's tuinboek

Onderwerp: "cotoneaster"

   
Door: GE

Beste Jan de tuinman,


Ik ben beginneling en heb interesse voor cotoneaster. Er blijken diverse varianten te zijn. De mooiste is voor mij de horizontalis. Ik kan echter niet vinden of die groen blijft in de winter. Ik dacht er twee gekocht te hebben maar de ene groeit prachtig uit met zijtakjes, en de andere krijgt allemaal rode bessen in het midden.

Zijn er verschillende horizontalis? Blijft die met de zijtakjes groen? Groeien die met de zijtakjes ook goed op "talud"? Zijn ze gevoelig voor wind? Hebben ze veel mest nodig?


Ik hoop dat je me helpen kunt


G. 't Hart

Gepost : 13 nov. 2010
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo,


Waarschijnlijk heb je hier wel degelijk te maken met twee Cotoneaster horizontalis, waarvan de ene veel bessen draagt en de andere niet. Waarschijnlijk heeft de ene weinig gebloeid in het voorjaar en draagt die dus geen bessen. Die plant hoeft dus geen energie te stoppen in zaadvorming, waardoor de takvorming en de groei beter is. De andere draagt wel bessen, wat resulteert in een mindere groei.

Cotoneaster horizontalis is niet groenblijvend. De bladeren verkleuren in het najaar rood en vallen daarna af.

Cotoneaster kan je gaan toepassen op talud, met wind hebben ze weinig probleem. Cotoneaster groeit op zowat alle grondsoorten, ook op arme gronden, veel mest is dus niet nodig.


Succes,

Jan

Gepost : 23 feb. 2011
Top 

Onderwerp: "cotoneaster"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1