Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

bolboompjes voor de voortuin

Voor onze voortuin zijn wij ook nog op zoek naar 2 kleine boompjes, idealerwijze worden deze niet groter dan 2(.5)m.

Van uitzicht zien wij erg graag trompetboom. Ik heb op internet gevonden dat er ook een kleine variant hiervan bestaat nl. de ‘catalpa nana’. Zouden we deze op hoogte 2.5m kunnen houden of zou ook deze onvermijdelijk groter worden?

Hebben jullie andere opties van kleine bomen (liefst gewoon groen en op een bolletje)? Bv. bolacacia robinia of wordt ook deze te hoog?

Of de salix integra hakuro nishiki?

Ik vermoed dat er geen wintergroene varianten bestaan?

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Voor de boompjes in de voortuin kan je Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera' of Acer campestre 'Nanum' [/url gebruiken. Dit zijn bolboompjes met een stam van ongeveer 1,80 à 2 meter en een kruin van ongeveer 1 meter diameter. (2,5 meter maximaal is dus wel weinig, naar het einde van het groeiseizoen toe zit je al snel aan 2,80 à 3 meter.)

Om de grootte van de bol binnen de perken te houden is het wel aangewezen om jaarlijks te snoeien. Je snoeit hiervoor alle takken van de kruin terug tot op 10 cm van de stam.

 

[url=http://www.atuin.be/advanced_search_result.php?keywords=catalpa+nana]. [url=http://www.atuin.be/advanced_search_result.php?keywords=Catalpa+nana] Catalpa bignonioides 'Nana' is hier ook een optie. Om de omvang van de kruin wat binnen de perken te houden is jaarlijks snoeien ook hier aangewezen.

 

Salix integra 'Hakuro-Nishiki' kan ook een optie zijn als je houdt van een bontgekleurd blad. Hou er wel rekening mee dat dit een snelle groeier is en de bolvorm dus regelmatig zal moeten bijgeknipt worden als je een mooi bolletje wil behouden.

Overzicht van bolvormige bomen

 

Een boom die een kleinere bol heeft en die ook niet zo snel groeit is de Quercus palustris Green Dwarf Deze eik heeft ook de typische mooie herfstvekleuring van de Quercus palustris

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?