Jan's tuinboek

Onderwerp: "beukhaagjes gaan dood?"

   
Door: Jan de tuinman

Geachte,


U herinnert zich me zeker wel, ik kwam voor enkele maanden om een volle kar + auto planten bij jou.

Ik ben van Bas�cles in Wallonie.


Ik heb twee haagjes van 30 meter in beuk (bruin blad) van ca 80/100. ik heb die geplant in putje winter als het aan het vriezen was. De ene haag groeit prima, de andere is gegroeid, botten staan er nog op, maar sinds een droge periode van ca een week, ik denk een 8 of 12 of 15 tal weken geleden, zijn ze stilgevallen. En ze groeien niet meer, de botten staan er nog op. Ze worden droog... ik geef ze nog steeds water maar kunnen ze er alsnog doorkomen?


Groet,

WH

Gepost : 30 jun. 2010
Top 
Door: Jan de tuinman

Hallo Willy,Als de botten van de planten verdrogen zijn ook de planten waarschijnlijk afgestorven. Als je hierover zekerheid wil dan krab je een klein stukje schors weg. Bemerk je een groene kleur en heb je een wonde die wat sappig is, dan leven de planten nog. Zit onder de schors droog, bruin hout dan is dit deel van de plant afgestorven.

Planten tijdens de vorst was niet echt een goed idee. waarschijnlijk zijn de wortels van de planten (voor een deel) bevroren tijdens het planten.

Ze zijn daarna nog uitgelopen "op eigen sap" zoals we dat zeggen, maar de doorgteperiode heeft ze dan de nek omgedaan. Ze hadden nog niet voldoende nieuwe worteltjes kunnen maken om het nodige water en voedingsstoffen op te nemen.

Dan mag je water geven zoveel je wil, als de plant het niet kan opnemen zal het niet baten.


Voor meer informatie hierover zie volgend artikel: Wanneer kan ik (niet) planten?


Groeten,

Jan

Gepost : 6 okt. 2010
Top 

Onderwerp: "beukhaagjes gaan dood?"

Wie is online
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1