Online planten kopen?

Artikel geplaatst door Jan De Tuinman in:

Wanneer planten?

 

Dit artikel is vervangen door:

—> Wanneer kan ik (niet) planten

Bestel je planten ruim op voorhand; in het plantseizoen gaat alles vlug de deur uit, en je wil natuurlijk niet dat net jouw lievelingsplant uitverkocht is. Voor heel wat planten is het plantseizoen trouwens veel langer dan de lente. Wanneer kun je de diverse gewassen best planten?

Containerplanten kun je het hele jaar door planten, tenzij bij vorst. Veel van onze heesters en klimplanten worden in container gekweekt. Wel in warme droge periodes bijgieten, en dan beter af en toe een royale watergift dan vaak kleine hoeveelheden.

Onze bomen, haagplanten en grote struiken worden meestal met kluit of met blote wortel geleverd, daarbij respecteer je best volgende planttijden.

Bomen, hagen en bladverliezende heesters planten we van november tot maart/april (afhankelijk van de weersomstandigheden), als het niet vriest. Zomer- en herfstbloeiers worden het best in het voorjaar geplant, voorjaarsbloeiers best in het najaar.

Groenblijvende heesters en coniferen worden in container of met kluit geleverd. We planten ze best in augustus-september of maart-april.

Vaste planten leveren we in pot. Je kunt ze het hele jaar door planten, tenzij bij vorst. Idealiter plant je vaste planten van maart tot mei, dan maken ze de grootste groeispurt. Vroegbloeiende soorten worden graag in het najaar geplant, dan gaan ze direct bij het ontluiken van de lente bloeien!

Gouden regel: plant nooit als het vriest, als de grond (nog) bevroren is, als de grond kletsnat is of juist erg droog.

Reacties

ATuin

Beste,

 

Bij niet vriesweer... is het mogelijk om Miscanthus sinensis 'Gracillimus' nog te planten?

 

Bedankt!

Geplaatst door Jan

Goede middag,

Jazeker, Miscanthus sinensis 'Gracillimus' kan je zeker nog planten. Met vorst wordt een langere periode van vriesweer bedoeld en niet een nachtje nachtvorst van -2 bv.

Groeten,

Jan

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft dit artikel u geholpen?