Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

Fruithaag / leifruit

Hallo,

Ik heb in mijn tuin een draadafsluiting met bovenbuis van ongeveer 20 meter lang en 2 meter hoog. Ik had graag tegen deze draad fruitbomen en/of fruitstruiken geplant, namelijk 2 x appel, 2 x peer, 1 x pruim, 1 x nectarine, 1 x kiwi.

Wat is hier het meest geschikt voor ? Leifruit, kleine bomen, fruitstruiken, …

Welke variëten zijn het sterkst en het meest ziektebestendig ?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijke groeten,

Diane Neyes

Geplaatst door Vragen van klanten
ATuin

Diane,

Peer en appel zijn meest geschikt als leifruit. Je leest er alles over in het artikel Leifruit-ideaal voor de kleine tuin. Pruimelaar en nectarine zijn minder geschikt om te gaan leiden. Kiwi is eigenlijk een klimplant en kan hier dus perfect gebruikt worden.

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

Bedankt voor uw antwoord.

Kan u mij zeggen of de fruitstruiken voor appel, peer, pruim, ... die u online aanbiedt ook kunnen geleid worden tegen een draadafsluiting ? Hoe groot worden deze eigenlijk ?

Welke variëteiten van appel en peer zijn het meest ziektebestendig ?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Geplaatst door Vragen van klanten

Hallo,

Deze fruitstruiken kan je gerust gaan leiden tegen een draadafsluiting.

Ze zijn geënt op een zwakgroeiende onderstam. De maximale hoogte zoals bij boomvormen zullen ze dus nooit bereiken. Bij leivormen is het zo dat de hoogte vooral bepaald wordt door het snoeiwerk. Je hebt de hoogte grotendeels zelf in de hand...

Met een beetje geluk heb je reeds het 1e jaar 1 of 2 vruchten, maar normaal twee, drie jaar na de aanplant kan je al oogsten.

De appelaars Cox's Orange Pippin, Elstar, Jonagold, Rode Boskoop,... en de perelaars Beurré Hardy, Conference, Doyenné du Comice, Williams,... zijn vrij ziektebestendig en zullen in de meeste gevallen weinig problemen opleveren.

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?