Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

Chinese zeepboom

Beste,

We willen een deel van onze tuin heraanleggen, en denken onder andere aan een chinese zeepboom.

Ik heb hierover enkele vraagjes :

– Is de zeepboom winterhard ?

– Hoe hoog zijn de bomen die bij jullie kunnen gekocht worden ?

– Wanneer wordt deze best geplant en op welke ondergrond

– Wat is de maximale te verkrijgen breedte en hoogte, en is dit een vluggroeiende soort ?

Met vriendelijke groeten,

Fam. De Kezel – Van Herzeele

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

.

Hallo Peter,

De Koelreuteria paniculata of Chinese zeepboom is redelijk winterhard in onze streken. In de eerste jaren na aanplant kan hij wat vorstgevoelig zijn, maar in het slechtste geval zal je enkele takken moeten teruggesnoeien. Het is niet zo dat de gehele boom zal afsterven.

De maat 10/12 die we aanbieden zal ongeveer 2,5 meter zijn aangezien de kruin wordt teruggesnoeid in de kwekerij om beter te vertakken.

Bomen in pot kan je het ganse jaar door aanplanten behalve als het te warm / droog is of als het vriest. Meer info in dit artikel: Wanneer kan ik (niet) planten?.

De zeepboom kan in de meeste goed doorlatende gronden geplant worden zolang deze niet te nat zijn. Wel kan je best een bodemverbeteraar gebruiken en een boompaal.

Meer info in dit artikel: Hoe een boompaal plaatsen.

Koelreuteria is een goede groeier, maar niet echt snelgroeiend. We kunnen deze inderdaad ook in extra kwaliteit met stamomtrek 16/18 cm. in een grote pot aanbieden. Deze boom zal iets hoger zijn (+- 3 m.) maat hij zal vooral een bredere en vollere kruin hebben. Ik heb deze maat bij de plantenfiche van de lampionboom bijgezet.

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

bedankt voor uw antwoordje,

kan deze boom ook geplant worden OP een terras (zodat men er m.a.w. een tafel kan onderplaatsen), of is deze hiervoor te klein ?

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker

Mits enig geduld moet dat wel lukken, maar OP een terras wil dus zeggen dat je hem in een pot moet zetten en dat zou dan wel eens moeilijk kunnen worden.

Je zou dus beter voldoende plaats voorzien in je terras om de boom te planten.

Als je hem toch in een pot wil planten en hij moet groot genoeg worden zodat de boom als parasol kan dienen, dan gebruik je best ineens een pot die groot genoeg is.

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?