Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

vanaf wanneer beukenhaag planten?

Hallo,

Van wanneer leveren jullie beukehaag met wortel?

Is dat na een bepaalde datum?

Groeten,

Jurgen

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo,

Planten op blote wortel zijn terug leverbaar wanneer de meeste bladeren afgevallen/verdord zijn. Voor Beuk zal dit rond midden oktober zijn.

Je kan ze wel reeds eerder bestellen zodat je ze zo snel mogelijk thuis geleverd krijgt.

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

Hallo,

Ik las dat beukenhaag groeit dankzij een schimmel en dat het aangewezen is om bij het planten de grond aan te vullen, met compost waar deze schimmel ook inzit.

Is dat zo?

En zo ja, verkopen jullie die ook?

Groeten,

Jurgen

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker

Hallo Jurgen,

Dit is inderdaar zo. Het gaat hier om mycorrhiza of wortelschimmel. Zij vormen in feite de levende verbinding tussen wortelstel en de grond die de wortel omgeeft. Deze schimmels leven in symbiose met de plant. De schimmeldraden groeien in de meest verdichte grond en kunnen mineralen opnemen die anders nooit binnen het bereik van van de wortels zouden komen. Een oude volkswijsheid leert ons: als je beuken plant moet je grond weghalen bij oude beuken en deze bij de wortels van de nieuwe plant doen.

Je zal ze dus vooral nodig hebben als je je beukenhaag plant in moeilijke grond, maar ook al heb je goede grond zal je er je voordeel mee doen. Momenteel bieden we ze echter nog niet aan in de shop, maar ze zijn wel op bestelling te verkrijgen.

Groeten,

Jan

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?