Online planten kopen?

Artikel geplaatst door Jan De Tuinman in:

Plantdichtheden voor vaste planten

Plantdichtheden voor vaste planten in toef of tapijt.

Wil je de plantafstand van een specifiekse plant weten? zoek de plant dan op via ATuin, bij elke plant staan ze individueel vermeld.

 

Vaste planten worden vaak in groep (een -toef-) aangeplant van minstens 1m2 zodat ze zo een mooi effect hebben, zij het door hun blad- of bloemvorm. Denk maar aan een toef Hosta, Pioenen of Daglelies in de border.

Ook worden lage vaste planten als bodembedekker aangeplant. Ze vormen dan een tapijt van een of meerdere soorten, waarin toefen van grotere vaste planten, struiken of bomen worden geplant. Goedgekozen bodembedekkende vaste planten bedekken zo volledige stukken van je tuinbodem zodat onkruid er geen kans heeft. Werkbesparend en nog mooi ook!

De plantafstand die je kiest bij het aanplanten van toefen of bodembedekkers hangt af van je geduld. De plantafstanden die wij op de plantenfiches van vaste planten meegeven, zijn gemiddelde plantafstanden voor het bekomen van een toef of tapijt.

Wil je de toef vlug groot of het tapijt vlug dicht, dan kies je voor meer planten per m². Zo moet je de eerste jaren ook weinig wieden. Mag het ook wat trager gaan, kies dan voor minder planten per m². Wel moet je dan de eerste jaren nog wat wieden tussen de jonge planten.

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft dit artikel u geholpen?