Online planten kopen?

Artikel geplaatst door Jan De Tuinman in:

Vorst – Bescherm vorstgevoelige planten

 

Mocht het nog niet gebeurd zijn, bescherm vorstgevoelige planten alsnog door een laag van 20 cm afgevallen bladeren, compost of stro (op de sneeuw) aan te brengen. Deze laag mag je na de winter terug verwijderen (+- midden maart, als het niet meer vriest).

Ook mediterrane planten als olijf (Olea), vijgenbomen (Ficus) en palmbomen als Trachycarpos kunnen we beter voorzien van een vorstbescherming met een oud deken of vliesdoek. Vorige winters hebben ons geleerd dat deze planten vorst wel verdragen, maar dat een zekere vorstschade niet uit te sluiten is. Ze alsnog van een ‘jasje’ voorzien is dus de boodschap.

Werken in de tuin als het sneeuwt?

Vanaf het ogenblik dat het vriest en zeker wanneer het sneeuwt kan je beter niet meer in de tuin werken, je doet meer kwaad dan goed. Het gazon beloop je beter niet, wandel enkel op de verharde stukken. Tuintafels en stoelen haal je ook beter binnen,…

De vogels kan je in deze barre tijden wat helpen door een voederplank te installeren en mezenballen in de bomen op te hangen.

Vergeet ook de kranen buiten niet: binnen de toevoer naar het kraantje afsluiten en het water dat nog in de leiding zit laten weglopen zodat er geen water meer in de kraan en de buizen zit dat kan bevriezen.

Relevante artikelen:

Dit artikel gaat over planten beschermen bij vorst het beschermen van terras planten en potten in de winter mag ik in de tuin werken als het sneeuwt?

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft dit artikel u geholpen?