Jan's tuinboek
Bekijk topic "Probleem met Ligustrum ovalifolium ?"
   
Door: Jan de tuinman

Hallo,


op 18 april hebben wij de bestelling van Ligustrum ovalifolium ontvangen, deze werden direct geplant.

De volgende dagen werden enkele plantjes verwelkt en verschenen de eerste donkerbruine-zwarte blaadjes.

Nu 3 weken later heb ik nog steeds verschillende plantjes met donkerbruine-zwarte blaadjse en sommige plantjes zijn zelfs zonder blaadjes.

De planten werden voldoende diep geplant en goed voorzien van water. Nu met deze droge, warme dagen, krijgen de planten s'avonds en s'morgens water.

Wanneer ik een tak afknip, is deze niet uitgedroogd.


Wat zou hier het probleem kunnen zijn?

Of moet ik nog wat geduld hebben?


Met vriendelijke groeten

Steven

Gepost : 11 mei 2008
Top 
Door: Jan de tuinman

Beste Steven,


Je hoeft je geen zorgen te maken, dit is normaal bij Ligustrum Ovalifolium. Omdat deze groenblijvend is staat er steeds blad op de planten. Door het rooien van de planten krijgen de blaadjes niet meer voldoende sap en sterven gedeeltelijk af. In combinatie met het late tijdstip van planten kan dit al wat meer zijn.


Wat gaat er nu gebeuren: Het kan zijn dat met het huidige zonnige en warme weer, dat er nog meer blaadjes gaan verdorren. Maar binnen een paar weken zal je zien dat er zich nieuwe blaadjes beginnen te vormen.


De planten moeten nu inderdaad regelmatig water hebben, maar liever 2 à 3 keer in de week overvloedig, zodat het water goed doordringt tot de wortel van de planten = +- 15 cm. diep, dan alle dagen oppervlakkig. Alle dagen overvloedig water geven is ook niet aan te raden.


Als je nog vragen hebt dan kan je ons steeds contacteren.


Groeten,


Jan

Gepost : 11 mei 2008
Top 
Door: Steven

Bedankt voor uw antwoord en de geruststelling :)


Mvg

Steven

Gepost : 13 mei 2008
Top 

Bekijk topic "Probleem met Ligustrum ovalifolium ?"

Wie is online

 
Gebruikers die dit onderwerp lezen: 1 gelogde gebruikers: 0 en gasten 1