Online planten kopen?

Artikel geplaatst door Jan De Tuinman in:

Planten beschermen tegen nachtvorst

 

Op 11,12,13 en 14 mei passeren we de ijsheiligen: Mamertus, Pancratius, Servatius en Bonifatius. Deze heiligen zijn voor de tuinier van belang omdat volgens het oude volksgeloof tot dan nachtvorst kan voorkomen. Het spreekt voor zich dat nachtvorst op vorstgevoelige planten die volop in groei komen nefast is voor veel planten. Tot aan de ijsheiligen is het aangeraden om vorstgevoelige planten als éénjarigen en oranjerieplanten af te dekken met vliesdoek of noppenfolie als er nachtvorst voorspeld wordt. Klik hier voor een overzicht van planten die vorstgevoelig zijn

Vooral na een heldere, zonnige dag als de temperatuur overdag al flink oploopt kunnen we nog te maken krijgen met nachtvorst. Het is precies ook deze grote temperatuurschommeling, van pakweg 20°C in de zon op de middag naar het vriespunt ’s nachts, die de planten gevoelig maakt voor late nachtvorst. Voor pas uitgeplante éénjarigen en orangerieplanten die net uit hun winterlogies komen is nachtvorst geen goede zaak: de bloemen en de jonge scheuten bevriezen met een groeiachterstand tot gevolg.

Let vooral op met planten die uit een serre komen en al flink beginnen uitlopen of bloeien. De bloemen en het jonge schot zijn zeer vorstgevoelig. Houd dan ook wat afdekmateriaal, zoals vliesdoek of noppenfolie bij de hand zodat je, wanneer nachtvorst voorspeld wordt, de planten kan afdekken.

nachtvorst, ijsheiligen, éénjarigen, oranjerieplanten, vliesdoek, noppenfolie, vorst

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft dit artikel u geholpen?