Online planten kopen?

Vraag geplaatst in:

dichte haag

Dag Atuin,

 

Ik heb buiten een tuindouche staan en nu wil ik een haag planten zodat ik op mijn gemak in mijn blootje kan douchen als ik wat in het zonnetje heb gelegen.

Ik zou een beukhaag (bladhoudend)willen planten en nu is de vraag? ga ik dat dicht genoeg krijgen of moet ik een dubbele rij planten en best een ander soort haag planten.

 

Groetjes

Mark

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker
ATuin

Hallo Marc,

 

Een dubbele rij zal sowieso een iets betere dekking geven, maar vooral een vlugger resultaat. Beuk is niet zo'n snelle groeier dus eventueel opteren voor de geveerde planten waarmee je bijna een instant haag kan zetten, zeker als je er 4 op een meter of een dubbele rij zet.

 

Ook het snoeien van de haag heeft een belangrijke invloed op de uiteindelijke 'dichtheid' van de haag. Meer info in dit artikel: Hoe een haag scheren?

 

Eens in de herfst valt het blad van Beuk (Fagus sylvatica) gedeeltelijk af en zal je wat door de haag kunnen kijken, maar ik veronderstel dat het niet de bedoeling is om in november te staan douchen :-)

 

Groeten,

Jan

Geplaatst door Jan

Dag Jan, wat bedoel je met geveerde planten ?

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker

Hallo Mark,

Meer info in dit artikel: Wat s pot, Kluit, blote wortel, hoogstam, laagstam .

De info over geveerde planten staat ongeveer in het midden van het artikel met een grote foto.

gr,

Jan

ATuin

Geplaatst door Jan

Dag Jan,sorry voor mijn vragen maar ik ben echt een leek in zo zaken. Voor mij zijn die twee struikjes op die foto hetzelfde, alleen dat één wat ouder is dan die ander.Bedoel je dat ik die beuk ook in geveerde versie kan kopen of gewoon een ander soort struik? Waar ik de vorige keer een deel beuk gekocht heb waren die gewoon per 10 verpakt maar voor de rest kon ik niet kiezen.

Geplaatst door Tuinboek Gebruiker

Hallo Mark,

De 2 planten zijn inderdaad identiek: Groene beuk (Fagus sylvatica), alleen is de ene een paar jaar ouder en zijn ze op een verschillende manier opgekweekt; de 'Geveerde' plant specifiek als haagplant.

groeten,

Jan

ATuin

Geplaatst door Jan

Log in of Registreer om te reageren of zelf een tuinvraag te stellen.

Heeft deze vraag u geholpen?